Nieuwsarchief.


Oosthuizen, 29 oktober 2013.


De boeken zijn vandaag in goede orde aangekomen en zullen binnenkort worden verzonden of weggebracht.

Oosthuizen, 21 oktober 2013.


De levering van deel 6 is vastgelegd voor 25 oktober. Vanaf die datum kan een ieder zijn boek weldra komen ophalen of in de bus verwachten.

Oosthuizen, 22 augustus 2013.


Momenteel is deel 6 het verst om te worden uitgegeven. De jaren veertig, de oorlogsjaren dus, waarin een aantal van vier zeer sterke winters op rij zat en niet te vergeten de strenge winter van 1947.

Oosthuizen, 7 juli 2013.


In het dorpje Nenana in Alaska, wordt al sinds 1917 een weddenschap gehouden. Door middel van het kopen van een lot, kan men meedoen en voorspellen op welke dag het ijs van de Tanana River openbreekt. Op het ijs wordt een ijzeren driepoot geplaatst, waaraan een touw zit dat verbonden is met een klokkentoren. Breekt dat touw, dan zwijgt de klok en worden de datum en tijd genoteerd. De vroegste datum waarop het ijs open brak, betrof 20 april, in zowel 1940 als in 1998. Het all-time record (sinds 1917) staat haast onbereikbaar op 20 mei 1964.

Dit jaar stond de jackpot van de loterij op maar liefst $318,500.00 De laatste jaren kropen de data alweer dichter in de buurt van de maandwisseling en zelfs tot in mei. De koudere trend van de aarde is overduidelijk ingezet. Het zo scherp staande record van 1964 kwam uiteindelijk in beeld en ja dat werd gebroken! De winnaars Warren en Yvonne Snow (sneeuw), hoe toepasselijk, kregen de jackpot uitgekeerd.

De datum van 1964 werd geevenaard op 20 mei, maar de algehele tijd werd iets scherper gesteld.

1964 = 61 dagen, 6 uur, 31 minuten
2013 = 61 dagen, 12 uur, 39 minuten

Oosthuizen, 22 mei 2013.

Gaan we een nieuwe ijstijd tegemoet ??? Klik op de link om het artikel te lezen.

Oosthuizen, 5 april 2013.

Haantje de voorste begeeft zich op glad natuurijs - GIEL! - Bellen met... 10 uur geleden – Roger Haan heeft als laatste geschaatst op echt natuurijs. En niet ... Giel stopt met de Ochtendshow! ... De ochtendrituelen met Giel Beelen.

Dit was in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3 FM.

Oosthuizen, 4 april 2013.

Door een speling van de natuur heb ik op de valreep toch nog het record zo laat mogelijk op natuurijs schaatsen in Nederland gepakt. De ijsplaat voor de kust van het Warder zwembad (foto) raakte door de harde oostenwind en ijsopschuivingen geisoleerd. De buitenrand hield al het beukende water tegen. Door de felle zon knapte de ijsplaat zelfs op en door de vorst in de ochtend was die nog stevige genoeg om op 3 april het record naar 8:45 uur te verleggen.

De derde nog levende Nederlander die in eigen land ooit in april op natuurijs schaatste en nu dus toch nog het record eruit gesleept. Het was zo de vraag of het zou houden, dat ik uit voorzorg mijn neopreenpak had aangedaan. Maar hoewel de scheuren erin vlogen, hield het net. Eerst in het donker om 6:30 uur en later dus nogmaal om 8:45 uur. Een oerkreet ontsteeg over de eindeloze vlakte.

Dit is iets van eens in de 100 jaar, dus voorlopig blijft deze datum heel lang staan. Heb gisteren Johan Koeleman uit Groningen gebeld om het te vertellen. Het was een nek-aan-nek race tussen ons, een sportieve strijd om de eer. Eerst baalde ik dat het ijs in de Gouwzee op 1 april weg was gesmolten en nu baalde Johan dat hij deze dag had gemist. Hij wilde zelfs in de auto springen om te komen, maar dat raadde ik hem af. Het is zo 2 uur rijden en als hij er dan was kon het niet vanwege de felle zon en dooi.

Vanochtend nog wel gekeken, maar ik zakte er zo doorheen. Net boter dan zo zacht. Boven nul is alle kracht er in een keer uit. Dat wist ik al van eerdere ervaring met sneeuwijs (vooral) of grondijs. Na vijfenhalve maand schaatsplezier lijkt de winter nu toch ook voor mij voorbij, alhoewel ik zondagochtend nog even sterk in de gaten hou als het eventueel toch nog hard vriest en de ijsplaat er nog ligt.

   

Oosthuizen, 1 april 2013.

Vanochtend 1 april was al het ijs verdwenen en had plaats gemaakt voor water en eendjes. Volgens een vriend van mij was er rond 10:30 uur al water tot de jachthaven gekomen, dat is 1:30 uur nadat ik daar nog schaatste, zo hard kan het dus gaan. Oostenwind stond in het Hol en dan slijt alles door de golfslag in no time weg. Johan Koeleman uit Overschild vertrouwde het ook niet of er op 1 april nog voldoende dik ijs zou zijn. Zodoende bond hij kort na middernacht de schaatsen onder en vestigde om 00:16 uur een nieuw record.

Filmpje ijsrecord gebroken

Oosthuizen, 31 maart 2013.

Vandaag 31 maart het record van 30-03-1929 uit de boeken gereden. Foto is genomen bij het Monnickendammer Gat. Verslag is om 22:30 uur te zien bij Hart van Nederland.Oosthuizen, 29 maart 2013.

Breaking news! Nadat ik maandag 25-03-2013 nog met een select gezelschap in de Ryptstjerksterpolder in Ryptsjerk (FR) schaatste en het ijs daarbij stuk werd gereden en de dooi het verder onmogelijk maakte, ben ik vandaag 29-03-2013 gewoon weer verdergegaan. Niet in Friesland, maar gewoon in Katwoude (NH) op de Gouwzee. Nou ja gewoon, in de nacht van 27/28 maart vroor deze deels dicht met al enkele dagen gevormd grondijs.IJzersterk 4,5 cm dik zeer hobbelig ijs. Alleen te beschaatsten door een echte specialist met aangepaste schaatstechniek. Slechts tweemaal werd er na 1900 nog eerder geschaatst, zie De Weerkronieken deel 3 en 4. Namelijk op 06-04-1911 en 30-03-1929. Het gaat er naar uitzien dat ik april ga halen. Net als overigens een mede-schaatser, die nog op het Schildmeer in Groningen schaatst. Waarschijnlijk de laatste twee der Mohikanen in Nederland?

Oosthuizen, 26 februari 2013.

Deel 8 is klaar en vanaf nu leverbaar.

Oosthuizen, 5 februari 2013.

Deel 8 van De Weerkronieken, de jaren zestig, ligt nu bij de drukker en zal ergens in maart worden geleverd. Dit deel kan nu worden besteld en kost 27,95 exclusief verzendkosten.

Oosthuizen, 8 januari 2013.

Hier de door Piet Paulusma opgenomen wintervoorspelling van Rogé Haan op 08-01-2013 op de ijsbaan in Alkmaar, klik op de link om het filmpje te bekijken: Uitzending gemist.

Oosthuizen, 15 november 2012.

Deel 8 is momenteel het verst om te worden uitgebracht. Dit deel zal in februari/maart worden gedrukt, nieuws hieromtrend verschijnt ter zijnertijd.

Zie info boeken over de details.

Oosthuizen, 13 april 2012.

Deel 5 is vanaf vandaag leverbaar.

Oosthuizen, 5 april 2012.

Helaas heeft de drukker de boeken nog niet klaar gekregen en dus kunnen leveren. De boeken zijn maar liefst voor de derde keer van laminaat voorzien en het omslag is tweemaal gemaakt. Het laminaat op juist een blauwe ondergrond liet telkens los en nu maakt een andere drukkerij de boeken klaar. De verwachting is nu dat de boeken op woensdag 11 april aan mij worden geleverd.

Oosthuizen, 31 maart 2012.

De boeken (deel 5) komen rond 4 april binnen. Daarna worden ze verspreid/verzonden.

Oosthuizen, 6 maart 2012.

Beste lezers.

Deel 5 ligt momenteel bij de drukker en kan nu via de site worden besteld. Nog deze maand zal het boek leverbaar zijn, waarvan de datum onder de rubriek Nieuws zal komen te staan. Deel 5 kost 24,95 exclusief verzending.

Oosthuizen, 31 januari 2012

Tja en dan lijkt het plotseling toch een koude winter te gaan worden. Een winter die ik in eerste instantie voorspelde, met daarbij kans op een Elfstedentocht? De reden van het toch bijstellen naar zacht tot zeer zacht is simpel. Nadat ik de gegevens van de altijd geraadpleegde bron onder ogen kreeg, bleken we nergens kou te hoeven verwachten. Ik vroeg nogmaals specifiek naar februari en kreeg wederom een negatief antwoord. Nu zit een buitengewoon zachte winter dus op het spoor van een koude winter en dat zorgde ervoor dat mijn eigen gemaakte lijst al driemaal haperde. Er moest een koude winter komen maar die kwam niet. Het lijkt dus bij een positief resultaat om alles of niets te gaan. Omdat we nu juist op het warmste punt in de 11-jarige zonnevlekkencyclus zitten, de 89-jarige cyclus ook tot tweemaal terug een zeer zachte winter aangeeft, was de keus niet zo moeilijk! Was, want inmiddels vriest het dag en nacht en lonkt een koude winter in het verschiet. Voor het zover is moet er echter nog heel wat koudegetal worden opgebouwd. We begonnen deze vorstperiode namelijk op slechts 1,3 en dat is zo goed als niets. De langetermijn visie van het GFS-model geeft de laatste twee dagen dooi aan. De Amerikaanse computer blijft nog aan kou verbonden. Mijn visie is wederom simpel, als het eenmaal echt wintert in februari, dan is de tweede maandhelft haast altijd de koudste. Denk maar aan het net doorgaan van de Elfstedentocht in de jaren tachtig, met wat 'het Siberisch wonder' werd genoemd. Een tenminste koude winter voorspellen is heden ten dage dan ook nog altijd het aller moeilijkste. Een kleine gok wil ik nog wel wagen voor de Elfstedentocht. 56 jaar na dato (212 - 56 = 1956) denk ik aan een 11, dus 11 februari. Maar ook tweemaal 11 = 22 februari.

Oosthuizen, 12 januari 2012.

Rogé en Piet Paulusma op de ijsbaan, De Meent" in Alkmaar Uitzending gemist.

Oosthuizen, 1 december 2011.

Deel 10 is vandaag bij mij afgeleverd en nu direct leverbaar.

Oosthuizen, 27 november 2011.

Eind komende week november/december, worden de boeken gedrukt en geleverd. Diegene die dan reeds hebben betaald zullen vrij snel daarna hun boeken ontvangen.

Oosthuizen, 9 november 2011.

Eind november worden boeken van deel 10 bij mij bezorgd en zijn ze leverbaar, dus voor Sinterklaas!

Oosthuizen, 20 oktober 2011.

Volgende week is de proefdruk van deel 10 waarschijnlijk klaar en meteen daarop zal, na goedkeuring, met het klaarmaken en drukken worden gestart.

Oosthuizen, oktober 2011.

Momenteel heb ik alle foto's binnen voor het uitgeven van deel 10 (1980-1989). Dat is het enige deel waarvan ik het fotowerk compleet kan krijgen. Vandaar dat dit deel nu eerst wordt uitgebracht, want anders kan het nog zo een half jaar gaan duren? Komende week ben ik daarmee nog bezig en zal daarna de drukker gaan informeren.

Nieuws hierover volgt spoedig.

Oosthuizen, juni 2011.

Oproep!

Een ieder die weerfoto's bezit tot betrekking van weersfeiten, die in mijn boeken worden behandeld, in de periode van juli 1989 t/m juni 2000, en die zijn of haar foto in het betreffende deel wil hebben geplaatst, verzoek ik te reageren. Het gaat om digitale foto's van minimaal 300 dpi. Wat hierbij belangrijk is zijn datavermelding, bronvermelding, plaats etc. Het mogen dus ook foto's zijn van droogte, oogstwerkzaamheden met betrekking tot het weer of wateroverlast. Ik kan eventuele foto's ook zelf scannen.

Oosthuizen, april 2011.

Met deel 5 zal na de zomer worden gestart, omdat de daarin geplaatste foto's pas dan beschikbaar komen voor gebruik.

Oosthuizen, december 2010.

Recensie in het Noord-Hollands Dagblad voor boek 4:Ooshuizen, 10 december 2010.

Vandaag heb ik de boeken bij de binderij afgehaald en aan de eerste mensen uitgedeeld. De andere mensen krijgen in het weekeinde een boek toegestuurd.

Ooshuizen, 27 november 2010.

De prijs van de boeken is onlangs verhoogd omdat bij onderhandeling voor deel 4 bleek dat de druk- en bindkosten in een jaar tijd enorm zijn gestegen.

Ooshuizen, 25 november 2010.

Deel 4 zal in week 49 (rond 10 december) klaar zijn bij de binderij. Naar de mensen die dan vooruit hebben betaald, worden de boeken in het weekeinde verstuurd.

Ooshuizen, 14 november 2010.

De winter begint op 4 december. Op deze dag begint het te vriezen en gaan we een koude decembermaand tegemoed.

Ooshuizen, 4 oktober 2010.

Deel 4 is op dit moment in behandeling. Zie de details onder "De boeken".

Ooshuizen, 10 mei 2010.

Vandaag heb ik eindelijk de boeken in goede orde binnengekregen. Morgen wordt begonnen met het versturen en uitdelen van dit deel 3. Omdat Hemelvaartsdag ertussen zitten, zal niet iedereen morgen zijn boek ontvangen, maar dat zal dan uiterlijk vrijdag/zaterdag binnen moeten zijn. Sorry voor de lange duur, maar dat lag helaas buiten mijn macht.

Ooshuizen, 6 mei 2010.

Het lange wachten op deel 3 krijgt plotseling een andere wending dan verwacht. De binderij zit namelijk tegen een faillisement aan. Vorige week heeft de drukker nog nadrukkelijk gevraagd wanneer de boeken klaar zijn en dat zou deze week zijn. Nu heeft men beloofd om maandag 16:00 uur de boeken als uitzondering voor de drukker klaar te hebben. De drukker haald ze op die tijd persoonlijk af en brengt ze dan meteen door naar mij toe. Sowieso zou ik met deze binderij voor het volgende deel al niet meer door gaan, maar dat terzijde. Als maandag de boeken bij mij binnen zijn dan worden ze dinsdag 11 mei verstuurd en rondgebracht. Komende maandag zal ik daarvoor nog een berichtje plaatsen.

Oosthuizen, 28 april 2010.

De definitieve levering van de boeken wordt week 18 van 03/08 mei. Het is schijnbaar nog een heel werk om alles te naaien etc. Het eindresultaat is in ieder geval heel goed. Meer nieuws hierover volgt in die week 18. In het weekeinde van 08/09 mei heeft dan eindelijk iedereen zijn boek.

Voor de komende delen gaat alles waarschijnlijk een stuk vlotter. Ik maak nu deel 4 helemaal zelf op en dat is al op enige toevoegingen en aanpassingen na zo goed als klaar. Dit deel wil ik eind dit jaar in boekvorm klaar hebben, het nieuws daaromtrend zal na de zomer nog op de website volgen. Daarnaast ga ik bekijken of er kortere lijnen tussen drukker en binderij kunnen worden gerealiseerd.

Oosthuizen, 21 april 2010.

Op dit moment worden de laatste boeken bij de binderij in elkaar genaaid en afgewerkt. Volgens de drukker heeft men ongveer een week nodig om alles af te krijgen. Ik verwacht op basis van die gegevens de boeken in de loop van week 17 (19-25 april) te kunnen ophalen en dan te kunnen leveren. De exacte datum die volgt zodra ik die weet.

Oosthuizen, april 2010.

Recensie in het Noord-Hollands Dagblad voor boek 3:Oosthuizen, 6 maart 2010.

Boek 3 ligt bij de drukker er wordt deze maand gedrukt.

Oosthuizen, 1 november 2009.

Boek 3 is in voorbereiding en kan al besteld worden (inschrijven).

Oosthuizen, 26 oktober 2009.

De mogelijkheid voor een koude winter heeft nu zo goed als zeker ook oktober doorstaan. De temperatuur zakte tot enige dagen geleden te snel, maar gelukkig werd het zachter en valt de mogelijkheid op een koude winter nog niet af. Alleen november kan nu nog roet in het eten gooien. In deze maand is de kans op afvallen wel iets groter dan in oktober. In de tweede helft van de maand is er mogelijk al een eerste lichte vorstperiode. In de afgelopen maanden heb ik enkele zeer opmerkelijke overeenkomsten met het jaar 1985 ontdekt. Dat jaar was de opmaat naar de winter van 1985/1986 en leidde tot de tweede Elfstedentocht op rij. In die winter kreeg de kou pas echt gestalte in de sprokkelmaand, waarin zich het destijds gevraagde "Siberisch wonder" voltrok.

Oosthuizen, 9 augustus 2009.

We stevenen linea recta af op een koude winter. De laatste jaren werd die al in de eerste drie maanden van het jaar geteckeld. Dit keer dus niet. Tot nu toe zit die kans er nog altijd in en ook augustus lijkt geen spelbreker te gaan worden. Nog even afwachten wat augustus, september, oktober en november gaan doen.

Oosthuizen, 31 januari 2009.

Vanochtend is het dan toch eindelijk weer gelukt. De ijsvloer in de Zeevangspolder was voldoende aangegroeid om 1,30 uur te schaatsen. Alleen in Utrecht reed men eerder omdat daar nog plaatselijk oud ijs lag dat aangroeide. De komende dagen zal het ijs gestaag dikker worden en weldra zal er weer op meerdere plaatsen worden geschaatst. Deze vorstperiode is een zogenaamde stinker, dat wil zeggen dat de wind naar het zuidoosten kromp. Pas op 9 februari, als het volle maan wordt, zal blijken of de vorst zich zal verscherpen. Het hogedrukgebied ligt in ieder geval beter dan de vorige keer en er is nu ook eindelijk kou genoeg in Rusland.

Oosthuizen, 27 december 2008.

hierbij het beloofde stukje in de krant. U kunt het uitvergroten door op het plaatje te klikken.Oosthuizen, 25 december 2008.

Komende zaterdag in het Noord Hollands Dagblad: een stukje over de wintervoorspellingen.

Oosthuizen, 20 november 2008.

Let op: het rekeningnummer voor het bestellen van boeken is veranderd. Het is nu: 36.73.19.241. t.n.v. Rogé Haan.

Oosthuizen, 18 oktober 2008.

In de afgelopen maanden maart en september is er definitief een streep door de koude winter gezet. Wat rest is een zachte of hopelijk normale winter.

Oosthuizen, 26 april 2008.

In maart bevonden de weergegevens zich in een grensgebied. Het kan goed zijn dat de koude winter er toch in is gebleven. In een grijs gebied van het aantal zonuren waren geen soortgelijke gevallen bekend!

Oosthuizen, 23 maart 2008.

In 2002 heb ik een lijst ontwikkeld waarin bepaalde weergegevens staan van januari t/m november. Elke maand die nu volgt tot de winter van 2008-2009, is bepalend of een koude, zeer koude of strenge winter afvalt of doorgaat. Sinds ik die lijst hanteer, is de kans op bovengenoemde winters er telkens, tot de afgelopen winter van 2007-2008, in een willekeurige maand uitgegooid, zes keer in succesie dus. Er was dus geen koude winter mogelijk. Het onderscheid tussen een normale en een zachte winter daar ben ik helaas nog niet achter, daar de aanloop naar een koude winter signifikant anders is dan de andere twee onderling.

Ter geruststelling voor de winterliefhebbers, in januari en februari 2008 is de kans op minstens een koude winter erin gebleven!

Er zijn trouwens maar weinig echte weer- of winterliefhebbers in ons land te vinden. Er zullen namelijk meer boeken moeten worden verkocht, anders is de kans op het doorgaan van deel 3, Winters 1910-1919, niet reëel. Er komen maandelijks meer kijkers op de website, maar zoals zo vaak zijn het kijkers maar (nog) geen lezers, lees kopers. Het is dus aan jullie of dit unieke historische Nederlands erfgoed bewaard blijft. Denk maar aan een kado voor een kennis of familielid, dan kunnen de boeken altijd nog eerst zelf worden gelezen.

Oosthuizen, 15 november 2007.

Vandaag een stukje in de krant over een lezing die op 19 november wordt gegeven. Hierbij de scan van het artikel, die u kunt uitvergroten door op het plaatje te klikken.

Oosthuizen, 7 november.

Deel 2 is nu in omloop.Oosthuizen, 31 oktober 2007.

Vandaag een stuk in het "Dagblad voor Westfriesland" over boek 2 (1900-1909), geschreven door Ed Dekker. Hierbij de scans van het artikel, die u kunt uitvergroten door op de plaatjes te klikken.

Oosthuizen, 25 oktober 2007.

Deel 2 zal op 8 november van de drukker komen. Daarna begin ik zo snel mogelijk met het versturen naar de mensen die dit deel al besteld en betaald hebben.Oosthuizen, 1 oktober 2007.

Geachte lezers.

Er is inmiddels het één en ander veranderd sinds de uitgave van deel 1 van "De Weerkronieken". Zo heb ik intussen een website, waarop de voortgang, het nieuws en de bestellingen van de boeken kunnen worden bekeken en gedaan. Zoals een ieder heeft gezien, heeft het boek een harde kaft gekregen, in plaats van de zachte kaft waar ik in het begin van uitging. Dat geeft een meerwaarde aan het boek, dat een weer- en geschiedkundig naslagwerk is. Daarnaast ben ik begonnen met het geven van lezingen over de boeken en leuke dingen over het weer die al dan niet in de boeken voorkomen.

Afgelopen zondag heb ik samen met weerman Jan Visser op een stand gestaan tijdens de open dag van het NHD in Alkmaar met het eerste deel van "De Weekronieken" en daarbij kon het publiek vragen aan ons stellen. Het was de eerste keer en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Deel 2 is inmiddels in de voorverkoop gekomen en kan tot november voor een goedkopere prijs worden besteld. Daarna geldt dezelfde prijs als voor deel 1.

Het boek heeft de uiterlijke kenmerken van het vorige boek, alleen de foto op de voorkant, de jaargangen en de tekst op de achterkant zijn anders. Het binnenwerk heeft iets meer bladzijden gekregen, maar is voor de rest in grote lijnen gelijk van opzet als deel 1. Als het goed is komt er nog een stukje over deel 2 in het NHD, dat dit keer van verslaggever Ed Dekker zal komen. Hij is echt gespecialiseerd in boekrecenties.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan dat via de website of direct per e-mail worden gedaan. Degenen die deel twee of de hele serie hebben besteld, hoeven uiteraard niet te reageren. Zij krijgen het boek zo snel mogelijk toegestuurd als het klaar is!

Groeten, Rogé Haan.

Klik op de foto voor een vergroting.

12 mei 2007.

"De Weerkronieken" van Rogé Haan.

Augustus 1889: door stormweer veel schade aan de Urkervissersvloot, in februari 1891 bevriest de Seine over een lengte van 16 kilometer, september 1892 wordt de bietencampagne in Halfweg uitgesteld door zware regenval, dan de grote voorjaarsdroogte van 1893 en in november 1896 een moeizame overtocht naar Marken vanwege het grondijs. Dat zijn enkele van de vele, vele wetenswaardigheden die een bevlogen Rogé Haan heeft beschreven in het eerste deel van zijn serie "De Weerkronieken".

Deel 1 presenteerde Rogé zaterdagochtend 12 mei in het Waterlands Streekarchief Purmerend. De boeken zijn van een prima kwaliteit (want gebonden) en kunnen bij Rogé worden afgehaald voor € 22,95, wilt u "De Weerkronieken" thuisbezorgd krijgen dan kan dat ook. De kosten zijn dan € 26,95 (inclusief verzendkosten binnenland).

Deel 2 van "De Weerkronieken" komt over een half jaar uit. Het eerste deel staat bol van de feiten en is een aanrader voor historici en personen die geďnteresseerd zijn in de invloed van (extreem) weer op de mens en zijn/haar omgeving. Rogé beperkt zich trouwens niet tot extreem weer in Noord-Holland, ook wapenfeiten in andere provincies in ons land en tot ver in het buitenland komen diverse malen aan de orde. Centraal staan trouwens de winters maar dat betekent niet dat Rogé de overige jaargetijden 'tekort' doet. Wie meer wil weten over "De Weerkronieken" kan contact opnemen met Rogé via de info-aanvraag "pagina" en bestellen kan via de "bestellingen" pagina.

Rogé Haan (rechts) overhandigt in het Waterlands Streekarchief Purmerend een exemplaar van het eerste deel van zijn boek aan de Noord-Hollandse weerman Jan Visser (foto: de vader van Rogé).