Helaas geeft mijn informant te kennen ermee te stoppen tav de maandprognosses. Dat is beslist jammer en ik ga kijken hoe ver ikzelf ga komen en wil beginnen met de eerste twee maanden.


Maandverwachtingen.

-- Winter 2015 --Normale winter.
Februari 2015Plotselinge weersomslag naar flinke kou met de nodige sneeuwval en gladde wegen. Later in de maand wordt het zachter, kort maar hevig zo lijkt het.
Januari 2015Ergens rond de jaarwisseling krijgen we met sneeuwval te maken. Dat kan zomaar een dik pak opleveren, waarop het flink zal gaan vriezen. De meeste kou zit dan ook in het begin van de maand.
December 2014Als de wintermaand al niet met vorst start, dan begint het vanaf 4 december te vriezen. Een nog sterkere vorstperiode ligt er rond 21/22 december. In tegenstelling tot de vorige winter, zal deze winter een heel stuk kouder uit gaan pakken!
-- Herfst 2014 --Droog, zonnig en rond of iets boven gemiddeld qua temperatuur.
November 2014Koude herfstmaand. Van tijd tot tijd vorst en ook al de eerste winterse buien. Vooral vanaf 16 november als er meer vocht in de lucht binnenstroomt.
Oktober 2014Tot aan 27 oktober kans op aangenaam nazomerweer, al kan Mercurius tussen 4-25 oktober met een verrassing roet in het eten gooien. Na 27 oktober daalt de temperatuur drastisch!
September 2014Ietwat normaal tot koel, soms wisselvallig begin, vanaf 14 september echter kans op heerlijk nazomerweer. Er ligt een oudewijvenzomer in het verschiet!
-- Zomer 2014 --Warm en in de hoogzomermaand soms tamelijk wisselvallig dus nat.
Augustus 2014De eerste helft van de oogstmaand warm en vochtig zomerweer (broeierig). Ook de tweede maandhelft verloopt nog warm, maar lang niet zo klam en broeierig.
Juli 2014Aangenaam warm maar soms wat winderig. Doch vanaf 14 juli zakt de wind. Na 20 juli kan de temperatuur plotseling dalen en even flink onweren. Ook rond 26 juli ligt een weersomslag op de loer. De laatste maanddecade kan zomaar zeer nat uitpakken.
Juni 2014Bloedhete zomermaand, vooral vanaf 7 juni een prima periode om de vakantie te plannen
-- Lente 2014 --Vrij normaal tot te koud.
Mei 2014Naarmate de maand vordert stijgt de temperatuur, vooral in de laatste maanddecade.
April 2014Soms wat milde regenval, maar die stelt niet veel voor. Vanaf 8 april stijgt het kwik en rond 22 april kan het zomaar hard waaien.
Maart 2014Rond 2 maart weersomslag, het kan zomaar even flink hard vriezen. De kans op vorst is nu tot in mei aanwezig.
-- Winter 2014 --Zeer zacht (een tussenwinter)
Fabruari 2014Aanhoudend zacht winterweer. Of de maand begint wisselvallig tot aan 6 februari, of vanaf 6 februari wordt het juist wisselvallig. Mogelijk valt er wat winterse neerslag bij.
Januari 2014Aanhoudend zacht, soms wisselvallig winterweer. Rond 12 januari licht winters met kans op gladheid door winterse neerslag.
December 2013Koude wintermaand. Begint met zo nu en dan lichte vorst of al wat winterse neerslag. Rond 12 december kou-inval, een middecemberwintertje. Wellicht de eersten al op natuurijs als er geen sneeuwstoring komt kijken? Rond de kerst een stuk kouder nog.
-- Herfst 2013 --Rond of onder de gemiddelde temperatuur en droog.
November 2013Kouder herfstweer, zeker vanaf de 10e. Vanaf 13 november ook steeds natter en daarbij zitten wellicht de eerste winterse buien en nachtvorst.
Oktober 2013Ook de eerste maandhelft van de wijnmaand verloopt nog zacht een aangenaam. Pas in de tweede maandhelft wordt het een stuk wisselvalliger. De laatste oktoberweek lijkt echter toch weer zachter te verlopen.
September 2013Heerlijke nazomermaand. Rond 19-21 september kunnen wat strubbelingen voorkomen, maar al te veel stellen die niet voor.
-- Zomer 2013--Warm, droog en zonnig.
Augustus 2013Heerlijk zomerweer. Tussen 8-23 augustus is het het warmst in deze maand. Aan het einde van die warmte kans op lichte onweersbuien. Daarna begint de temperatuur te dalen en koelt het wat af.
Juli 2013Het weer kan in deze maand wel eens onvoorspelbaar tevoorschijn komen. Een daling in temperatuur na de 7e? Onweersactiviteit rond de 17e? Pas hierna wordt het rustig in de atmosfeer. In de laatste week van juli lijkt een temperatuursdaling mogelijk te zijn.
Juni 2013Wisselvallig begin. Vanaf 7 juni droger, warm en winderig. Goed zeilweer derhalve. Eind juni zelfs nog warmer, maar dan kan op 27 juni het zomerweer plotseling omslaan!
-- Lente 2013 --warm en droog, een herhaling van zetten dus zoals we inmiddels al gewend zijn.
Mei 2013Overweldigende lentemaand, waarin weliswaar buitjes zullen gaan vallen, maar die lijken de droge grond niet veel te deren. In de tweede maandhelft kan ook de wind zich meer gaan doen gelden.
April 2013Warme en droge lentemaand. Vooral de laatste twee weken van de grasmaand lijken welhaast zomers te zullen worden.
Maart 2013Vanaf 13 maart nog zachter, maar pas wel op voor maartse buien vanaf 17 maart. Vanaf 23 maart lijkt heerlijk lenteweer zich te gaan openbaren.
-- Winter 2013 --Winter statistisch aan zachte kant.
Februari 2013De sprokkelmaand start nat, met op 3 en 6 februari en ook daarna veel neerslag. Mogelijk weer hoge waterstanden in de rivieren. Vanaf 18 februari wordt het milder winterweer. Daarbij lijkt het vanaf de 23e ook droger te gaan worden.
Januari 2013Vanaf 1 januari kouder en vanaf 10 januari nog een stuk kouder. Tot 30 januari kans op een korte vorstperiode, sneeuw en gladde wegen door winterse neerslag. Eind januari stijgt het kwik.
December 2012Tot 11 december kans op sneeuwval, tenzij het stevig vriest, dan blijft het droog. Na 11 december stijgt de temperatuur enigszins. Na de kerst opnieuw kouder, met kans op gladde wegen door ijzel en/of sneeuw. In deze maand wordt er weer op natuurijs geschaatst.
-- Herfst 2012 --De herfst pakt droog en wellicht iets te koud uit.
November 2012Tot 6 november te zacht en wellicht na Sint-Maarten enige regenval. Vanaf 18 november wordt het duidelijk kouder en die kou duurt tot het einde van 2012 voort.
Oktober 2012Koel en wisselvallig begin. Vanaf 8 oktober stijgt de temperatuur weer, met als hoogtepunt een zacht en zonnig uiteinde.
September 2012De herfstmaand begint wisselvallig, maar daarna is er kans op aangenaam nazomerweer. In de tweede maandhelft kan het weer echter omslaan naar opnieuw wisselvalligheid.
-- Zomer 2012 --Vrij gemiddelde zomer.
Augustus 2012Van 8-24 augustus lekker zomerweer, maar het kan soms wel broeierig zijn. Ook eind augustus wordt het wisselvalliger.
Juli 2012Deze maand begint met fraai zomerweer. Halverwege de hooimaand kan er zomaar een weersverandering optreden. Aan het eind van juli lijkt het in ieder geval wisselvallig te zijn.
Juni 2012Echt weer om buiten te zijn, er valt deze maand niet veel neerslag.
-- Lente 2012 --Aan de zachte, soms wisselvallige kant.
Mei 2012prachtige lentemaand, waarin het aan het begin en einde wel flink kan waaien. Wellicht valt daarbij ook neerslag.
April 2012Het kan twee kanten op in deze maand. Of het wordt fantastisch lenteweer, of het wordt een maand waarin voornamelijk de tweede maandhelft een onstuimig weertype oplevert. Misschien komt het wel tot beide gevallen!
Maart 2012Vanaf 3 maart al aangenaam lenteweer, maar wel kans op onweersbuien. Vooral de tweede helft van maart is qua weer onvoorspelbaar.
-- Winter 2012 --(zeer) zacht.
Februari 2012Gemiddeld te zacht. Maar weinig vorst deze maand en de meeste neerslag valt in de tweede helft van de maand.
Januari 2012Tot 8 januari niet al te koud, maar wel kans op lichte vorst. Tussen 9-14 januari echt kwakkelweer, met geregeld lichte vorst en of winterse neerslag.
December 2011Begin december nog wel enige vorst, maar geen witte kerst en vooral een zacht uiteinde. Tussen 5-24 december de meeste kans op vorst, echt kwakkelweer. In deze maand kan het wel geregeld flink waaien en/of stormen.
-- Herfst 2011 --Gemiddeld droog en zacht.
November 2011De slachtmaand verloopt lange tijd zacht, met rond 6 november kans op storm en vanaf Sint Maarten wisselvallig. Deze afkoelende buien leiden een flink koud uiteinde in.
Oktober 2011Zacht, zonnig en droog, kortom wat wens je nog meer!
September 2011Aangename herfstmaand, tussen 9-20 september de grootste kans op regenval.
-- Zomer 2011 --Warm, maar van tijd tot tijd sterk wisselvallig.
Augustus 2011Waarschijnlijk warme zomermaand, met tussen 4-25 augustus wel onverwachte regenbuien, die zomaar flink kunnen uitpakken.
Juli 2011Warme en droge zomermaand met relatief weinig wind.
Juni 2011Tussen 10-17 juni koelere zomerweer, met de nodige wind, daarna warmer. De kanttekening daarbij is dat juni steeds wisselvalliger wordt. Tussen de buien door is het prima fiets- en wandelweer.
-- Lente 2011 --Zacht en na een wisselvallig begin een droog vervolg.
Mei 2011Warme en droge lentemaand, echt tuinweer of weer om te luieren in de tuin.
April 2011Nadat de temperatuur begin april even flink is opgelopen, volgt er gevaarlijk onweer. Eind april is het erg warm voor de tijd van het jaar.
Maart 2011Een soms best aangename lentemaand waarin wel geregeld maartse buien vallen. Tijdens de laatste maartweek is het al echt een beetje lenteweer.
-- Winter 2011 --Net als de voorgaande twee jaren een normale winter.
Februari 2011'Begin februari is het aangenaam winterweer, met temperturen rond het vriespunt. Later is er kans dat er evntueel storingen doordringen. In de tweede week is het wat kouder en de laatste week van de sprokkelmaand is ronduit wisselvallig.
Januari 2011Deze koude wintermaand gedraagt zich enigsinds vreemd. Juist half januari wordt het weer iets kouder, terwijl zich dan meestal de antoonlente aandient. Rond 20 januari stijgt de temperatuur geleidelijk en komt er aan deze vroeg begonnen winter een einde.
December 2010De winter begint op 4 december. Op deze dag begint het te vriezen en gaan we een koude decembermaand tegemoed. Na een zacht begin valt rond 5 december, jawel, een Sinterklaaswinter in. De kou-inval domineert een belangrijk deel van de wintermaand.
-- Herfst 2010 --Zacht en nat, mogelijk een tikje somber.
November 2010Zachte herfstmaand, maar niet meer zo zacht dan vorig jaar.
Oktober 2010Wisselvallige herfstmaand. Pas eind oktober is het droger en zacht.
September 2010Naarmate de herfstmaand verstrijkt wordt het wisselvalliger, vooral de tweede helft van de maand is het wisselvalligheid troef.
-- Zomer 2010 --Warm, zonnig en droog.
Augustus 2010Vrij rustige zomermaand. Die in geen van de klimatologische omstandigheden uit zijn slof schiet.
Juli 2010Warme en droge zomermaand. Daarin komen diverse natuurbranden voor en kan het soms onstuimig of zelfs extreem zijn.
Juni 2010De zomermaand gaat wellicht flink warm van start. Na die eerste warme maanddecade wordt het echter wel wisselvallig en enigszins koel, de welbekende midjunikoelte of schaapscheerderkoude laat zich daarin gelden. Doch daarna keert het warme zomerweer terug.
-- Lente 2010 --Vrij normale lente.
Mei 2010Vrij normale lentemaand. Half mei is het te koud, maar aan het einde van deze maand wordt het aangenaam en warm lenteweer.
April 2010Zachte lentemaand, met een enigsinds wisselvallige 2e maanddecade.
Maart 2010Na een nog wat koud begin, warmt het rond 8 maart even op, doch daarna wordt het wederom wat kouder lenteweer.
-- Winter 2010 --Koude winter.
Februari 2010Koude wintermaand met veel schaatsijs.
Januari 2010Koude wintermaand, met enige sneeuwval en de nodige schaatspret. Half januari tijdens de 'antoonlente' stormachtig winterweer. Na deze vorstloze dip zet de vorst weer aan.
December 2009Rond 2 december kans op storm. December verloopt in het begin nog zacht, doch vanaf 16 december gaat het vriezen en wordt het naar het einde van de maand toe alsmaar kouder. Daar kunnen ijzel en sneeuwbuien bij voorkomen.
-- Herfst 2009 --Geregeld buien en daardoor aan de natte kant.
November 2009Zachte najaarsmaand.
Oktober 2009De eerste helft van oktober verloopt nog wisselvallig, pas dan wordt het eindelijk droog.
September 2009 Natte, wisselvallige herfstmaand.
-- Zomer 2009 --Aanvankelijk droog, maar tweede deel duidelijk wisselvalliger.
Augustus 2009Redelijk maar soms wel wisselvallig zomerweer. Rond de 19e nemen de kans op een stevige wind en onweer zelfs toe. Dit is echter nog geen afkoelingsfase.
Juli 2009Begin juli, tijdens de visitatiezomer, is er zoals altijd onweersactiviteit. Doch tot 12 juli blijft de warmte gehandhaafd. Daarna is er meer kans op wind en mogelijk neerslag.
Juni 2009Aanhoudend warm tot de schaapscheerderkoude. Dan slaat het zomerweer om naar wisselvalligheid, waarbij de wind toeneemt en er onweer kan voorkomen.
-- Lente 2009 --Droog/Zacht.
Mei 2009Aangenaam warme lentemaand, doch halverwege deze maand treedt er zoals zo vaak een koelere fase op. Pas eind mei word de lucht vochtiger.
April 2009De temperatuur blijft stijgen, waarbij het tot 22 april wisselvallig blijft. Pas in de laatste maanddecade is er dan ruimte voor droog en aangenamer lenteweer.
Maart 2009Pas half maart slaat het relatief koude winterweer om. Het wordt zachter en daarbij zorgen spanningen in de bovenlucht voor onweersactiviteit.
-- Winter 2009 --Een normale winter.
Februari 2009Aanhoudend koud. Eind januari/begin februari mogelijk een verscherping van de kou. Daarbij is echter wel de kans op regen- en sneeuwbuien en daarmee ijzel aanwezig.
Januari 2009Koude maand met de nodige schaatspret. Lijkt op een herhaling van de januariwinter van 1980.
December 2008Tot de kerst nauwelijks vorst en daardoor flink aan de zachte kant. Daarna volgt er een kou-inval die zich in januari voortzet.
-- Herfst 2008 --Nat.
November 2008Zachte maand, vooral rond half november is het vrij zacht.
Oktober 2008Natte, wisselvallige maand, waarin er plaatselijk wateroverlast voorkomt.
September 2008Een fraaie nazomermaand, waarin er aan het einde een afkoeling plaatsvindt.
-- Zomer 2008 --Warm en droog.
Augustus 2008Begin augustus warm en wisselvallig. In de laatste maanddecade fraai zomerweer.
Juli 2008Zoals zo vaak treedt er begin juli een verkoeling op, die ertoe leidt dat juli een gemiddelde mogelijk wat koele maand blijft.
Juni 2008Een warme droge maand, waarschijnlijk wederom de beste zomermaand.
-- Lente 2008 --Aan de zachte kant.
Mei 2008Een warme droge maand.
April 2008Geregeld een bui en zacht.
Maart 2008Geregeld een bui en zacht.
-- Winter 2008 --Normale winter.
Februari 2008Nadat het eind januari kouder werd, volgt er een koude sprokkelmaand met in de eerste maandhelft rustig winterweer. In de tweede maandhelft wordt het weer grilliger, hetzij flink kouder hetzij een nieuwe omslag naar wisselvalligheid.
Januari 2008Grillige maand, af en toe vorst regen- en sneeuwbuitjes en van tijd tot tijd flink wat wind.Voor welke weersinvloeden staan de planeten.

MaanWisselvalligheid.
MercuriusWind.
VenusZacht.
MarsTemperatuur.
NeptunesRegen, mist en luchtvochtigheid.
PlutoStorm.
SaturnusKou.
UranusWind en onweer.
ZonZonnig, het aantal zonnevlekken bepaald de temperatuur en zorgt voor atmosferische storingen.